Onderzoek, sanering, sloop en bouw- en woonrijpmaken ‘De Molenaer’ Westzaan

Onderzoek, sanering, sloop en bouw- en woonrijpmaken ‘De Molenaer’ Westzaan

Westzaan is een dorp in de gemeente Zaanstad in de provincie Noord-Holland. Het pittoreske lintdorp ligt midden in het karakteristieke Zaanse veenweidegebied en wordt omgeven door water.

BPD Ontwikkeling BV (BPD) realiseert op het moment verschillende nieuwbouwprojecten in de Zaanstreek, zo ook “De Molenaer” in Westzaan. De woningen zijn in de Zaanse stijl ontworpen en passen met de puntdaken, traditionele kleuren en houten gevels volledig in het historische plaatje. Het nieuwbouwproject is in twee fases opgebouwd. Fase 1 van het plan “De Molenaer” aan de noordzijde van het gebied is inmiddels afgerond.

In 2020 is de projectontwikkelaar BPD gestart met de ontwikkeling van het nieuwbouwplan van Molenaar fase 2. De voormalige bedrijfslocatie aan het Zuideinde 89 te Westzaan is geschikt gemaakt voor woningbouw. Aan het Zuideinde hebben jarenlang bedrijfsmatige activiteiten plaatsgevonden. Op locatie zijn onder meer een houtopslag- en bewerkingsbedrijf, een transportbedrijf en diverse kleine handelsondernemingen gevestigd geweest. Door deze activiteiten zijn op de locatie bodemverontreinigingen met minerale olie en zware metalen ontstaan. De locatie is in het verleden aangekocht door BPD als onderdeel van een grotere woningbouwontwikkeling aan het Zuideinde en bouwrijp gemaakt. De 26 nieuwbouwwoningen in Fase 2 zijn verkocht en zijn op het moment in aanbouw.

Verhoeve is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het ‘integrale’ werk in de ondergrond: bodemsanering, bouw- en woonrijpmaken met alle aspecten die daarbij horen.