Uitgebreid assortiment testfaciliteiten
Verhoeve Milieu en Water heeft de afgelopen periode haar assortiment aan testfaciliteiten fors uitgebreid. De aanleiding is de groeiende behoefte om zelfstandig onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden. Daarbij is steeds meer specifieke informatie nodig om tot een optimale ontwerpkeuze te komen. Door dit in de eigen organisatie uit te voeren kan het onderzoekstraject door o.a. de korte communicatielijnen efficiënt verlopen. Daarnaast kan het traject beter worden bijgestuurd indien tussentijdse resultaten hiertoe aanleiding geven.

De testen die wij uitvoeren op ons laboratorium (Dordrecht) hebben primair als doel om de haalbaarheid van bepaalde technieken vast te stellen. Dit geldt zowel voor onze projecten op het gebied van in-situ bodemsanering, als voor de projecten in de waterbehandeling. De tussentijdse metingen worden in eigen beheer uitgevoerd, hierdoor kan snel en goedkoop een goede eerste indicatie worden verkregen. Na selectie van de meest geschikte techniek kan desgewenst een optimalisatiefase plaatsvinden op pilotschaal. Zo kan het concept op semi-industriële schaal worden getest wat de full scale implementatie vergemakkelijkt. Deze testen vinden dan ook bij voorkeur plaats bij onze opdrachtgever op locatie. Als laatste fase worden de resultaten door een extern geaccrediteerd laboratorium geverifieerd en verwerkt in een overzichtelijke rapportage.

De testfaciliteiten worden tevens gebruikt in de processturing ten behoeve van onze lopende projecten. Door periodiek te monitoren kan worden bepaald of de doelstelling van het project nog op koers ligt ten opzichte van de vooraf geformuleerde uitgangspunten. Indien nodig kan het proces hierop worden bijgestuurd. Zo wordt de kwaliteit en de doelstelling van het project geborgd tot grote tevredenheid van onze klanten. Een echte win win situatie dus!

Naast commerciële en processturing gerichte activiteiten is een belangrijke doelstelling van het laboratorium de ondersteuning van onze in-en externe R&D-trajecten.

  • februari 13, 2019by Verhoeve